Removing account is working, but the user gets an error message

1 year 5 months ago #1 by Gymnasium Berchtesgaden
Hi,
so far removing an account is working, but when the user clicks the "Unregister me" link, he is first asked if he really wants to and then this message appears:

"There is some error in sending request to admin. Please contact them by using any other means."

The account is removed after that, but the user has seen an error message and will not be sure if his request worked. This text can't be edited in the language file, so it is probably a system message. I disabled JQuery and Bootstrap in Joomla 3.5.1.

Thanks fpr yoiur help!

G.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 5 months ago #2 by Function90
Hello,

Can you please check email setting of your website? Is it sending emails?

Thank you
Team Function90
You can share your views regarding our extension at JED ( extensions.joomla.org/profile/profile/details/225115#extensions )

Hire Professional Joomla Developers. ( www.function90.com/contact-us.html )

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 5 months ago #3 by Gymnasium Berchtesgaden
Hi,
checked email settings in site configuration. Testmail sending works, all other components, plugins and modules using PHPMail function also work. Disabled "Email as system email" in plugin configuration. But no effect.

The account is removed (of course also in database, checked it), so the plugin works so far on the side. But the user, who is sending the request will be confused seeing the error message.

So another issue is responsible for the message.

Best regards

G.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 5 months ago #4 by Gymnasium Berchtesgaden
Solved the issue!

The problem was an empty "Emails" field in the plugin's configuraiton. Obviously the "Emails" field have to be filled in with a valid emailadress. Email as system email is still disabled.

So far the plugin works fast and great!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

1 year 5 months ago #5 by Function90
Glad to hear that.
It will be great if you can share your view on JED also extensions.joomla.org/extension/delete-my-account

Thank you
Team Function90
You can share your views regarding our extension at JED ( extensions.joomla.org/profile/profile/details/225115#extensions )

Hire Professional Joomla Developers. ( www.function90.com/contact-us.html )

Please Log in or Create an account to join the conversation.

5 months 2 weeks ago #6 by Sebastian Brümmer
Attached you'll find a patch that solves the problem. please override file
plugins/system/f90deletemyaccount/f90deletemyaccount.php
.

With this patch you do not need to add entries into the field "emails" if you only want to send mails to user that have parameter "send system mails" activated
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Powered by Kunena Forum